Peli

Turvallinen tallennustila käyttäjätunnuksille iOS: ssä

TeppoK Maaliskuu 10, 2015 Pelit, Tutorials Ei kommentteja
Joten työskentelet Unity3D: n kanssa ja rakennat seuraavaa suurta hittipeliä iOS-laitteille. Niinhän me kaikki. Sinun on myös tallennettava käyttäjätunnukset, kuten yksilöllinen tunniste ja salasana, joita pelaaja käyttää käyttääkseen palvelimiasi uusimman sisällön, pistetaulukoiden ja muiden tietojen etsimiseen. Ensinnäkin voisi luulla, että Unityn oma Pelaajaprefi on oikea tie ja moni on tehnyt niin, mutta ongelma on olemassa. Iso ongelma.

PlayerPrefs ei ole turvallinen. Itse asiassa iOS, se on vain kääre NSUserDefaults, joten se ei ole turvallisempaa kuin että. On olemassa tapoja tehdä niistä turvallisempia käyttämällä salausta ja on olemassa paljon resursseja, että samoin, mutta miksi ei kaivaa hieman syvemmälle maailmaan iOS ja löytää tämä asia nimeltä avaimenperä.

Anna avaimenperä

Applen omissa dokumenteissa sanotaan: ”Keychain Services tarjoaa salasanojen, avainten, varmenteiden ja muistiinpanojen turvallisen tallennuksen yhdelle tai useammalle käyttäjälle. Käyttäjä voi avata avaimenperän yhdellä salasanalla, ja mikä tahansa avaimenperän palveluista tietoinen sovellus voi sitten käyttää avaimenperää salasanojen tallentamiseen ja hakemiseen.”

Hienoa! Juuri tätä me haluamme! Mutta miten pääsemme sinne ykseydestä? Vietin päiviä etsivät valmiita täytäntöönpanoa plugin, joka käsittelisi Avainnipun pääsy minulle, mutta keksi mitään, joten päätin oli aika rullata Oman. Koska mielenkiintoinen tosiasia, olimme puhuneet tästä töissä, koska tarvitsimme tällaista tallennustilaa joidenkin tunnisteiden tallentamiseen, jotka olisi säilytettävä, vaikka sovellus olisi poistettu. Sinäkin, voi roll Oman plugin yhtenäisyyden käyttämällä avoimen lähdekoodin toteutuksia kuten SSKeychain, mutta miksi vaivautua, kun voit suunnata Unity Asset Store ja napata plugin olen tehnyt.

Käyttötapaukset

Lopuksi, olen keksinyt pari käyttötapausta avaimenperälle peleissä.

Ensimmäinen, voit käyttää Keychain tallentaa käyttäjän tilitiedot siellä turvallisella tavalla nopea kirjautuminen, Kun sovellus on käynnistetty.

Toiseksi voit tallentaa Avainnipun avulla yksilöiviä tunnisteita, jotka tunnistavat käyttäjän ja / tai hänen kehityksensä pelin sisällä. Yksi avainnippu-palveluiden ominaisuuksista on, että siihen tallennetut tiedot säilyvät, vaikka sovellus olisi poistettu. Tätä on käytetty paljon pelejä, Jos minun täytyy mainita yksi, joka olisi Boom Beach (koska olen pelannut sitä paljon viime aikoina).

Kolmanneksi, käytä avainnippua turvallisena versiona Playerprefsistä ja tallenna mielivaltaisia tietoja itse pelistä. Tämä ei ole tarkoitettu käyttö, mutta toimii hieman kikkailua. Yhdistä tämä omaan salaukseen, ja voit heiluttaa hyvästit ihmisille, jotka hakkeroivat Pelaajaprefejäsi omaksi hyödykseen.